Urmăreşte-ne pe:

Cum atragi atenţia angajatorului în 20 de secunde?

Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit.

— Coco Chanel

Avînd în vedere situaţia economică actuală, unde toată lumea e în mare căutare de locuri de muncă cît mai prestigioase, cît mai de top şi cît mai bine plătite, şi cum bineînţeles nimic pe lumea asta nu se obţine uşor, companiile care scot la bătaie cîte unul sau mai multe job-uri, au şi ele nişte "pretenţii".

Însă pretenţiile companiilor care efectuează angajări nu sunt nici pe aproape la fel de mari ca şi pretenţiile celor care aplică pentru un job sau altul.

 


Şi asta pentru că aceste companii şi-au făcut deja imunitate la sutele de CV-uri care le intră zilnic în cutia poştală fizică şi electronică, tocmai din acest motiv,

 


înainte de a trimite un CV pentru un job, gîndeşte-te cum ai putea să îl personalizezi ca să rămînă înntipărit în mintea celui care îl citeşte şi astfel să îţi creşti şansele de angajare.


 

Aşadar, un fişier sosit în cutia poştală a angajatorului cu denumirea “CV.doc” sau “Curriculum Vitae.pdf” nu mai pare deja la fel de inspirat şi de intrigant aşa cum era la începuturi, ba chiar devine plictisitor, lipsit de inspiraţie şi pe alocuri chiar poate deveni obositor dacă nu chiar enervant.

Iar pentru a-i atrage atenţia angajatorului  îţi recomand să încerci una dintre variantele următoare: 

 


1. Numele tău  în cazul fişierului: CV.doc 

Ca să te asiguri că CV-ul tău nu se va rătăci în cabinetul angajatorului printre teancurile de alte CV-uri, asigură-ţi "prezenţa" cu un grad minim de personalizare.
 
 


2. Numele tău CV; luna şi anul în care a fost actualizat (preferabil cît mai recent).doc

Cu toate că poate părea o denumire banală a CV-ului, prin introducerea acestor date în denumirea fişierului îi sugerezi angajatorului că îţi actualizezi în mod constant CV-ul şi că te preocupă propria imagine.
 
Practic, asta demonstrează că ai mereu de adăugat cîte ceva nou la CV din moment ce îl actualizezi constant.
 
 
 

3. Numele tău; numele postului pentru care aplici.doc 

Dacă adaugi în denumirea fişierului, sau măcar în subiectul mesajului nu doar numele tău, dar şi postul pentru care aplici, atunci, fără ca să ştii foloseşti puterea sugestiei pentru a-i induce angajatorului ideea că numele tău se potriveşte de minune cu postul pentru care aplici.
 
 

4. Numele tău; o frază amuzantă.doc 

Dacă eşti o persoană care lucrează într-un mediu care are puţine tangenţe cu cel creativ, atunci NU îţi recomand să încerci această variantă.
În alte cazuri o poţi folosi, dar ai grijă la subtilităţi şi la acurateţe, e ca în momentul arestării: "tot ce vei spune acum, poate fi folosit împotriva ta!", aşadar, ATENŢIE !
 
 

5. Numele tău; titlul onorific/brandul personal 

Un CV personalizat/branduit strigă pur şi simplu “citeşte-mă!”.
Prin urmare, dacă vei scrie "Alina - Editor cu Scaun la Cap", sau "Andrei - Campion Mondial la Persuasiune" cu siguranţă te vor deosebi de ceilalţi candidaţi care au aplicat pentru acelaşi job, şi te-ar putea aduce mult mai aproape de job-ul dorit.
 
 
Autor: 
Ecaterina Godoroja (Tincu)