Urmăreşte-ne pe:

Topul ţărilor cu atacuri informatice

Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit.

— Coco Chanel

Ştiaţi că... China şi Indonezia se află în fruntea unui clasament al ţărilor din care provin majoritatea atacurilor informatice din lume. Incredibil, dar adevărat, China a menţinut poziţia de top şi în anul 2012.

 
 
 

Ştiaţi că... Potrivit unui studiu, în primul trimestru al anului 2013, 34 la sută din atacurile informatice erau originare din China. Acest indice este mai mic cu 7% față de trimestrul patru al anului 2012, cînd China a fost la originea a 41 la sută din atacurile informatice.

 

 

Ştiaţi că... Pe locul trei al clasamentului Akamai se află Statele Unite (8,3 la sută), înaintea Turciei (4,5 la sută), Rusia (2,7 la sută), India (2,6 la sută), Taiwan (2,5 la sută), Brazilia (2,2 la sută), România (2 la sută) şi Hong Kong (1,6 la sută).
 

 


Ştiaţi că... Aproape 68 la sută din atacurile informatice sunt originare din regiunea Asia-Pacific-Oceania, faţă din 56 de la sută în trimestrul patru al 2012, fără îndoială din cauza creşterii masive înregistrată în Indonezia.
 

 


Ştiaţi că... Europa este la rîndul său la originea a puţin sub 19 la sută din aceste atacuri cibernetice, iar America de Nord şi de Sud la originea a aproximativ 13 la sută.

Source: